U.B.Bosnae Zelene beretke Vogosca

Dobrodošli! Pokušat cemo vam dočarati rad Udruženja , naravno sa našom sekcijom izviđači Zelenih beretki.Prvenstveno dajemo značaj obilježavanjima bitnijih datuma , 91.g.-95.g. Naša parola je :Borimo se istinom i da se nikada ne zaboravi!28.07.2011.

Obilježavanje bitke za Ugorsko

Boračka udruženja općine Vogošća ne daju da se zaborave historijske činjenice da su borci ARBiH odbranili našu jedinu nam BiH.
 Tako je udruženje  RVI-a Vogošće
obilježilo bitku za Ugorsko. Hvala Bogu nisu sami , naše udruženje Zelene beretke Vogošća , druga srodna boračka udruženja , političke partije ,zvaničnici općine Vogošća , svojim prisustvom uveličali su ovo obilježavanje te dali svoju punu podršku ovom obilježavanju. Položeno je cvijeće na spomen-obilježje , proučena Fatiha za šehide , a kasnije  je organizovano i jedno fino druženje suboraca sa gostima.  

10.07.2011.

Posjeta Zelenim beretkama Bugojno i druženje na Kremešu u Vogošći

I ovaj vikend za "U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća bio je aktivan i radan.
Jučer smo bili u posjeti prijateljskom gradu Bugojnu , gdje smo prisustvovali obilježavanju dvadesetogodišnjice postojanja Zelenih Beretki Bugojna, tačnije odali smo počast na spomen obilježju u mjestu Mehkovac svim braniocima i šehidima Bugojna.Među domaćinima , bio je i prvi čovjek Bugojna, načelnik gdin. Ajkunić Hasan, a gdje smo s njim razmjenili mnoga mišljenja o radu udruženja , a kasnije smo bili pozvani na svečani ručak od strane domaćina iz Bugojna. Nismo mogli a da ne obiđemo i spomen obilježje nedavno poginulom policajcu Tariku Ljubiškiću u terorističkom napadu na PU Bugojno.Susret je prošao i u obilasku samog grada , gdje smo se pozdravljali sa mnogim Bugojancima i prijateljima Zelenih beretki.

 U nedjelju smo organizovali i jedan izlet na Kremeš pored Vogošće , gdje smo se družili i gdje je proučen Jasin za sve mučki ubijene Srebreničane i druge šehide iz istočne Bosne. Za sve prisutne članove , organizovan je i vojnički grah.Ovom prilikom zahvaljujemo se našem domaćinu koji nam uvijek rado izađe u susret i ustupi svoje imanje za druženje.
Hvala ti Doc !!

04.07.2011.

Obilježavanje godišnjice ubijenih mještana Tihovića Vogošća

04.juli 1992.g. je zapamćen po svirepim ubistvima 32 mještanina Tihovića Vogošća.
Srpski agresor nije tada gledao da li su u pitanju djeca, žene , muškarci....
"U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća " i ovo obilježavanje ispratilo je i odalo počast svim žrtvama Tihovića. Mještani Tihovića obilježavaju ovaj datum , ponosno i onako kako to priliči Bošnjacima, učenjem tehvid-dovama.
Mnoge delegaacije su položile cvijeće na šehidski nišan u mjesnom mezarju Tihovići i na spomen-ploči šehida i civilnih žrtava rata , također u Tihovićima. 

03.07.2011.

Ljetovanje i edukacija izvađača "Zelene beretke Vogošća"

"U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća " među  projektima za 2011.g. , imali su i projekat "Ljetovanje i edukacija izviđača Zelene beretke Vogošća" na Boračkom jezeru /Konjic , u trajanju od sedam dana i to sve besplatno za sve članove, a u režiji udruženja Vogošća.
 Između ostalog naučena i savladna su mnoga izviđačka polja znanja i vještina. Iako je sezona raspusta , naša djece i omladina družila  su se  i dalje sa olovkom i sveskom. Imali su raznovrstan program , bilo je je prekrasno druženje , sa puno pjesme , rada , učenja na obostrano zadovoljstvo izviđača i veterana Vogošća.
 Jako smo zadovoljni sa dolaskom mnogih roditelja u posjetu izviđačima . To je samo jedan od dokaza da isti imaju povjerenja u naš rad s djecom i omladinom.
 Ovim putem pozivamo i sva slična udruženja kao i organizacije da nam se pridruže i da učestvujemo u sličnim projektima.  Nadamo se da ćemo i dalje uspijevati u ovakvim projektima. 
KALENDAR

<< 07/2011 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


LOGO BLOGA

U.B.Bosnae Zelene beretke Vogosca


MOJI PRIJATELJI

Superpenzioner
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
Svedska Hanuma
San o jednoj ženi
RODNA GRUDA
burek
Tražeći tebe među zvijezdama.
Svemirske Pjesme
U urbanoj sahari života
Ne čitaj moj blog kad me ne bude...
hadzinica
Tišina
Bosnjacki front
Hikaje- mudrosti
Bosnian nasheeds
Mjesečevi Prsti
Ne znam ja tebe nikome da ispričam.
Bosanski život
Moj put
• dogma mog unutrašnjeg suvereniteta •
Dnevnik posebnih
living in Bosnia
DOWA.
Princesswithoutroyallife
BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
Duradbegov Dolac
dijetenoci
Moj centar svijeta
la cucaracha
Duh Koji Hoda
F.C. Inter
Travnicki pogledi
(Ł) S Obe Noge Stojim Cvrsto Na Oblacima .©.♫
الاسلام هو حياتي -Islam je moj zivot
Naopaka Bajka
JEDI AJVAR I ČITAJ NAŠE PESME
Dvadest devet
Old postcards of Bosnia
KaŽeŠ,pOsLiJe Si PaTiO...MeNi jE sRcE zAsTaLo...
Priča o svakoj ljubavi: voli, boli, preboli..
ters zena
World4you >> Dream Theater
Pjesme i poezija
Sve obicno...
Administratorov blog
.Mogu da mi uzmu sve,ali ljubav prema tebi ne...
ludi konj
Verujem!
Photo Muhamed Husić alias Hamo
SAMO OPUŠTENO
više...


MOJI LINKOVI
zabrana