U.B.Bosnae Zelene beretke Vogosca

Dobrodošli! Pokušat cemo vam dočarati rad Udruženja , naravno sa našom sekcijom izviđači Zelenih beretki.Prvenstveno dajemo značaj obilježavanjima bitnijih datuma , 91.g.-95.g. Naša parola je :Borimo se istinom i da se nikada ne zaboravi!

18.04.2013.

Obilježavanje bitke za Pretis

Danas je obilježena bitka za Pretis, 21.godišnjica na dostojanstven način. I Bog zna da 17.04 na 18.04.1992.g. da su akciju izveli pripadnici SJ Bosne , grupe Zelenih beretki , naravno s njima je bilo i drugih patriota. Nosioci obilježavanja je PL Vogošća. Cijenimo to što rade i hvala im , samo kad tad morat će shvatiti da moraju spomenuti Zelene beretke i njihove šehide , jer samo će im tada Bog upisati njihova djela. Prisustvovali su brojne zvanice iz Kantona Sarajevo kao i iz općine Vogošća.
Drago nam je da se svaki put obrati neko od živih učesnika akcije , tako da su se i  ovaj put obratila dva učesnika. Treba naglasiti da se na obilježavanju uvijek obrati i načelnik općine Vogošća , te da je to jedan od rijetkih načelnika gdje proprati sve značajne historijske datume za odbranu BiH. Isklesana imena šehida na spomeniku govore više od riječi, jer to su šehidi  Zelenih beretki.
Hvala svim živim i onima što nisu više  među živima, na MTS-u koji su izvukli iz Pretisa a koji nam je i te kako trebao i valjao za odbranu grada Sarajeva.15.04.2013.

Druženje

Zelene beretke imaju jednu pozitivnu manu , ne vole da zaboravljaju svoje najbliže , tako i pojedini predsjednici udruženja obilaze svog komandanta i predsjednika Emina Švrakića.
Na tim druženjima prisjete se starih vremena i iuvijek se čuje i još po neka pametna, kako mi to kažemo.12.04.2013.

Izvještajna skupština U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća

"U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća" svoju redovnu izvještajnu skupštinu  održalo je 11.04.2013.g. u prostorijama udruženja.
Delegatima je prezentovan rad udruženja za 2012.g. kao i finansijski izvještaj, a koji je jednoglasno usvojen.
Na skupštini su prisustvovali i gosti načelnik općine Vogošća, komandant  i predjsednik Zelenih beretki BiH , sekretar Kantonalnog udruženja Zelene beretke Kanton Sarajevo i mnogi drugi.
Isti su se i obratili skupu sa riječima pohvale za rad udruženja. Svoj doprinos u radu skupštine su dali izviđači Zelenih beretki Vogošća. Dodijeljeno je i pet (5) zahvalnica prijateljima udruženja ,radi njihove podrške u radu samog udruženja. Predsjednik udruženja je pozvao sve prisutne na jedinstvo i na još uvijek dokazivanje, šta su Zelene beretke značile u odbrani BiH. Naglasio  je i da moramo biti i u dobru i u zlu zajedno. Prikazan je i jedan dio snimljenog materijala , posjeta borcima u Goraždu , od strane našeg udruženja. Poslije zavšene skupštine ,  održana je  i zakuska  u udruženju za sve prisutne.Bilo je lijepo vidjeti veterane i mlade zajedno.

                    Neka nam živi Bosna i Hercegovina!!

09.04.2013.

06.04.2013.g.Dan Sarajeva

"U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća" nije zaboravilo svoj grad Sarajevo, niti pobjedu nad fašizmom. Odali smo počast na šehidskim mezarjima kao i na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva.
Mi smo radikalno istiniti, pa nam je malo i zasmetalo da nije bilo kamera , ni pred Ali Pašinom đamijom,  ni na mezarju Lav, a ni na šehidskom mezarju Stadion. Hvala svim Sarajlijama koji nisu zaboravili svoj grad, a ni svoje pale sinove koji su ga sačuvali. Neka je na sramotu mnogima navodnim patriotima koji nisu bili sa nama ,prisjetili se najtežih trenutaka rata i  odali počast u   našem najdražem gradu Sarajevu.

07.04.2013.

Obilježavanje 21.godišnjice od pogibije pripadnika Zelenih beretki Hajrudina Klepe

Zelene beretke Ilidža bili su organizatori obilježavanja "Bitke za Krtelj" baza SJ MUP-a i pogibije šehida  Hajrudina Klepe.
 Od 05.04.1992.g. pa do danas 05.04.2013.g. je dokaz da Zelene beretke ne zaboravljaju svoje najzaslužnije branioce.
"U.B.Bosnae Zelene beretke Vogošća" uvijek će podržati ovakve projekte i učestvovati u njima. Mi već duži niz godina učestvujemo na ovoj manifestaciji ,a ako Bog da zdravlja i oni mladi  koji će nas naslijediti.Mi se nećemo sekirati za budućnost i uvijek će neko doći da oda počast onima koji su dali živote za svoju domovinu BiH.
Hvala "U.B.Bosnae Zelene  beretke ilidža" na borbi nezaborava , istine  i  značajnih datuma 91.g/95.g.
Hvala i porodici rahmetli Klepe na dostojanstvu i i da ih Allah nagradi svim ljepotama.

U.B.Bosnae Zelene beretke Vogosca
<< 04/2013 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

MOJI LINKOVI

zabrana