beats by dre cheap

Obilježavanje bitke za Pretis

Danas je obilježena bitka za Pretis, 21.godišnjica na dostojanstven način. I Bog zna da 17.04 na 18.04.1992.g. da su akciju izveli pripadnici SJ Bosne , grupe Zelenih beretki , naravno s njima je bilo i drugih patriota. Nosioci obilježavanja je PL Vogošća. Cijenimo to što rade i hvala im , samo kad tad morat će shvatiti da moraju spomenuti Zelene beretke i njihove šehide , jer samo će im tada Bog upisati njihova djela. Prisustvovali su brojne zvanice iz Kantona Sarajevo kao i iz općine Vogošća.
Drago nam je da se svaki put obrati neko od živih učesnika akcije , tako da su se i  ovaj put obratila dva učesnika. Treba naglasiti da se na obilježavanju uvijek obrati i načelnik općine Vogošća , te da je to jedan od rijetkih načelnika gdje proprati sve značajne historijske datume za odbranu BiH. Isklesana imena šehida na spomeniku govore više od riječi, jer to su šehidi  Zelenih beretki.
Hvala svim živim i onima što nisu više  među živima, na MTS-u koji su izvukli iz Pretisa a koji nam je i te kako trebao i valjao za odbranu grada Sarajeva.

U.B.Bosnae Zelene beretke Vogosca
http://1zelenevog1.blogger.ba
18/04/2013 15:46